Patriarhul Ecumenic a vizitat zona demilitarizată coreeană

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vizitat sâmbătă, 8 decembrie 2018, zona demilitarizată coreeană (Korean Demilitarized Zone: DMZ).

Cu acest prilej, Sanctitatea Sa a oficiat o slujbă de pomenire pentru cei căzuți în războiul coreean și s-a rugat pentru pace și reunificare, informează Mitropolia Ortodoxă din Coreea.

În mod special, Patriarhul Ecumenic s-a rugat pentru reunirea familiilor care nu au avut încă posibilitatea să se întâlnească din pricina diviziunii.


De asemenea, Patriarhul Bartolomeu a vizitat școala din această zonă unde a fost primit cu ospitalitate. Reprezentanții instituției de învățământ au vorbit Sanctității sale despre misiunea școlii și eforturile demarate în speranța reunificării.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vizitat Coreea de Sud în perioada 3-8 decembrie 2018 pentru a participa la aniversarea a 50 de ani de la construirea Catedralei ortodoxe Sfântul Nicolae din Seul.

DMZ

DMZ este o fâșie de teren de-a latul Peninsulei Coreeane, fiind instituită după Războiul din Coreea pentru a servi ca zonă-tampon între Coreea de Nord și Coreea de Sud.

Aceasta a fost creată în 1953 ca parte a acordului de armistițiu din Coreea dintre Coreea de Nord, Republica Populară Chineză și forțele ONU.

Zona demilitarizată are o lungime de 250 km și aproximativ 4 km în lățime.

În pofida denumirii sale, aceasta este cea mai intens militarizată frontieră din lume.

Foto credit: Mitropolia Ortodoxă din Coreea

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente