Președintele sud-coreean solicită sprijinul Patriarhului Ecumenic pentru inițiative de pace

Președintele sud-coreean Moon Jae-in a cerut sprijinul Bisericii Ortodoxe în eforturile sale de stabilire a păcii în Peninsula Coreea, precum și în demersurile sale de protejare a mediului natural.

Apelul a fost făcut într-o întâlnire cu Patriarhul Ecumenic Bartolomeu care a avut loc vineri, 7 decembrie 2018, la Casa Albastră din Seul.

„Înțeleg faptul că patriarhul este foarte dedicat nu numai activităților religioase ale Bisericii Ortodoxe ci și reconcilierii diferitelor religii, păcii mondiale, precum și mediului înconjurător”, a spus președintele Moon potrivit agenției de știri Yonhap.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu discutând cu Președintele sud-coreean Moon Jae-in la Casa Albastră din Seul. Foto: Cheong Wa Dae

„Aceste probleme sunt și cele mai mari provocări ale Coreei de Sud. Reconcilierea și unitatea dintre oameni de credințe diferite, pacea dintre Coreea de Sud și de Nord și restaurarea mediului înconjurător afectat de dezvoltare sunt provocări cu care se confruntă în prezent țara noastră”, a adăugat președintele Moon.

Moon Jae-in a cerut rugăciunile Patriarhului Constantinopolului pentru țara sa și în eforturile sale de consolidare a păcii în Peninsula Coreeană.

Patriarhul Bartolomeu a subliniat nevoia de asistență umanitară în Coreea de Nord, în special față de copii.

„Ceea ce doresc să subliniez încă o dată se referă la copiii din Coreea de Nord”, a spus Patriarhul Ecumenic făcând referire la pericolele pe care le întâmpină copiii din nordul peninsulei.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a vizitat Coreea de Sud în perioada 3-8 decembrie 2018 pentru a participa la aniversarea a 50 de ani de la construirea Catedralei ortodoxe Sfântul Nicolae din Seul.

Citește și: Patriarhul Ecumenic în Coreea: Nu poate exista pace fără contribuția religiei

Foto credit: Cheong Wa Dae

Comentarii Facebook


Știri recente