Patriarhul Ecumenic se roagă pentru pacea dintre coreeni

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a declarat marţi, 4 decembrie 2018, că va continua să se roage pentru pacea dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud.

În timpul întâlnirii cu reporterii în Seul, Sanctitatea Sa a afirmat că Biserica se roagă, de asemenea, pentru familiile care sunt separate în cele două state, informează agenţia de ştiri coreeană YonHap.

Conflictul care a avut loc între Coreea de Nord şi Coreea de Sud, în perioada 1950-1953, s-a încheiat prin semnarea unui armistiţiu în anul 1953. Din păcate, în anul 2009, Coreea de Nord s-a retras unilateral din acest tratat.

Sanctitatea Sa vizitează Coreea de Sud pentru a patra oară de la instalarea ca Patriarh Ecumenic.

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a ajuns luni dimineață pe aeroportul internațional din Incheon pentru a participa la manifestările prilejuite de aniversarea a 50 de ani de la înființarea Catedralei ortodoxe Sfântul Nicolae din capitala Coreei de Sud.

Potrivit unei informări a Patriarhiei Ecumenice, pe timpul vizitei în Seul, Sanctitatea Sa se va întâlni cu președintele țării Moon Jae In.

Sanctitatea Sa a afirmat că preşedintele Moon Jae In depune eforturi pentru reconcilierea celor două state şi că se va ruga pentru aceste acţiuni care au ca scop unificarea celor două state.

Patriarhul a spus că, în cadrul întâlnirii cu preşedinele Coreei de Sud, plănuieşte să îşi exprime sprijinul pentru demersurile de la Seul de a aduce pacea în peninsulă.

Foto credit: Mitropolia din Hong Kong

Comentarii Facebook


Știri recente