Patriarhul Ecumenic a ajuns în Coreea de Sud

Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a ajuns luni dimineață pe aeroportul internațional din Incheon pentru a participa la manifestările prilejuite de aniversarea a 50 de ani de la înființarea Catedralei ortodoxe Sfântul Nicolae din capitala Coreei de Sud.

Potrivit unei informări a Patriarhiei Ecumenice, pe timpul vizitei în Seul, Sanctitatea Sa se va întâlni cu președintele țării Moon Jae In.

Joi, 6 decembrie 2018, Patriarhul Bartolomeu va prezida Sfânta Liturghie la Catedrala Sfântul Nicolae cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei.

În după-amiaza aceleiași zile, Patriarhul Ecumenic va participa la un eveniment caritabil organizat de „Korean Salvation Army” și va vizita mai multe persoane fără adăpost.

Vineri, 7 decembrie, Întâistătătorul Bisericii Constantinopolului va lua cuvântul în deschiderea Simpozionului Internațional de Mediu intitulat „Ecologie, teologie și demnitate umană în tradiția creștin-ortodoxă”.

În cadrul simpozionului va fi prezentată ediția în coreeană a lucrării „Întâlnind Taina. Înţelegând creştinismul ortodox astăzi” (‘Encountering the mystery. Understanding Orthodox Christianity Today’) a Patriarhului Ecumenic Bartolomeu.

Ulltima vizită a Patriarhului Ecumenic în Coreea de Sud a avut loc în anul 2000.

Mitropolia Ortodoxă a Coreei se află sub jurisdicţia Patriarhiei Ecumenice. În prezent există şapte parohii în Coreea de Sud, o parohie în Coreea de Nord, două mănăstiri şi treisprezece capele în cadrul Mitropoliei Ortodoxe a Coreei.

Patriarhul Ecumenic este însoțit de Mitropolitul Senior (Gheron) Dimitrie de Prinkiponnisos, Marele Arhimandrit Visarion, Arhid. John Chryssavgis și Constantinos Taliadouros.

Sanctitatea Sa se va întoarce în Constantinopol duminică dimineața, 9 decembrie.

Foto: Sosirea Patriarhului Ecumenic Bartolomeu la București, 23 noiembrie 2018. Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente