Pastorale Crăciun 2019 | Arhiepiscopul Ioachim: Evenimentul Nașterii Domnului este o Icoană a familiei

„Evenimentul Nașterii Domnului este o Icoană a familiei, a bucuriei mamei care naște prunci și lăcrimează mulțumind cu recunoștință Creatorului pentru că și-a împlinit destinul și chemarea în această lume, a fericirii pruncului care simte ocrotirea și iubirea părinților în îmbrățișarea gingașă a mamei”.

„Nimic nu poate înlocui mângâierea și șoapta bucuriei mamei sau blândețea și uimirea tatălui în viața unui prunc”, spune Arhiepiscopul Ioachim în Pastorala de Crăciun 2019.

Ierarhul subliniază că noi, creştinii, suntem datori să apărăm această icoană în fața presiunii crescânde a „alternativei de import” care subminează firescul.

În acest mod, Sărbătoarea Crăciunului este „bucuria regăsită” a copilăriei, veselia pruncilor, pacea căminului părintesc, bunăvestirea colindului.

„Totul într-o atmosferă a armoniei născute din prezența iubitoare a lui Dumnezeu în mijlocul celor ce-L primesc în cămara inimii curățită prin post și răstignită cu gândul la îngrijirea aproapelui”, subliniază ierarhul.

Creştinul, mai spune Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, este chemat să redescopere „duhul autentic al viețuirii bineplăcute lui Dumnezeu” și a trăi în „atmosfera binecuvântată” a credinței creștine, așezând în inima existenței sale „icoana familiei” binecuvântate de Dumnezeu.

Acesta este motivul pentru care Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a declarat anul 2020 ca Anul omagial al pastorației părinților și copiilor, fiind pentru noi „un timp al reflecției asupra valorilor fundamentale care au generat continuitatea neamului românesc în spațiul binecuvântat al Ortodoxiei, născând o națiune dreptslăvitoare”, explică Părintele Arhiepiscop.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente