Parohia Vâlcele oferă cazare pentru refugiați și alimente pentru românii din regiunea Odesa

La Parohia din Vâlcele din județul Covasna va ajunge sâmbătă prima familie de refugiați din Ucraina, care va fi găzduită pe toată perioada conflictului. De asemenea, Parohul Vasile Antonie Tămaș a trimis vineri un transport de cinci tone de alimente pentru satele românești din regiunea ucraineană Odesa.

Familia care va fi găzduită în parohie este una numeroasă, cu cinci copii. Iar transportul umanitar care a plecat vineri spre Ucraina a fost realizat la apelul primarului din Anadol, Ucraina.

Între timp, Parohul din Vâlcele merge personal în Vama Siret cu alte ajutoare, care vor ajunge vineri seară.

Până acum, trei transporturi de alimente, în valoare totală de 25.000 lei, au plecat din Vâlcele, prin grija Părintelui Vasile Antonie Tămaș, spre Vama Siret, Vama Sighet și Vama Isaccea.

De asemenea, parohia a mai oferit cazare și masă, la Târgu Secuiesc, pentru 17 refugiați ucraineni aflați în tranzit.

„Este foarte important ca în aceste clipe să fim cu adevărat oameni, lăsând deoparte barierele create de problemele istorice pe care le-am avut, respectiv cele cu teritoriile românești care acum sunt în Ucraina, dar și în alte părți”, a spus preotul.

„Am văzut că în județul Covasna, în ultima săptămână, românii, ungurii, romii, s-au adunat la un loc ca să vină în sprijinul acestor oameni. Noi transportăm acum ajutoare, tone de alimente către satele din Ucraina, unde sunt și români și unguri și ruși, sate care au rămas fără pâine, fără mâncare, fără posibilitatea de a primi materie primă pentru hrană.”

Imediat după începerea conflictului militar în Ucraina, Biserica Ortodoxă Română a fost alături de refugiații veniți în România și în Republica Moldova oferindu-le hrană și ajutoare materiale, asistență spirituală, servicii de transport și spații de cazare.

S-au mobilizat în acest sens eparhii din țară și de peste hotare, alături de ONG-urile Bisericii. Inițiativele de sprijin pentru refugiați sunt coordonate prin platforma „Ajută cu bucurie”, unde se poate oferi ajutor material sau se pot înscrie voluntari.

Foto credit: Facebook / Vasile Antonie Tămaș

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente