Parohia Sfânta Vineri-Drumul Taberei în sărbătoare

Sute de credincioși au participat la hramul unuia dintre cele mai mari și mai frumoase lăcașuri de cult din Capitală, biserica Parohiei „Sfânta Vineri” din cartierul Drumul Taberei, informează TRINITAS TV. Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa, plecând de la minunile care s-au săvârșit prin Sfânta Cuvioasă Parascheva, le-a adresat credincioșilor îndemnul de a cere ajutorul sfinților pentru ajutor și bucurie, deoarece ei sunt mijlocitori pentru noi înaintea lui Dumnezeu.

Credincioșii au venit la Biserica „Sfânta Vineri” încă de dimineață pentru a participa la Sfânta Liturghie și pentru a se închina la veșmântul Cuvioasei Parascheva.

Biserica „Sfânta Vineri”, construită după modelul catedralei Sfânta Sofia din Constantinopol, îl mai are ocrotitor și pe Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica îşi va aduce contribuţia la proiectul european: Pr. Sorin Şelaru despre „Conferința privind viitorul Europei”

În contextul programului „Conferința privind viitorul Europei”, Pr. Sorin Şelaru, directorul Reprezentanţei Bisericii Ortodoxe Române pe lângă Instituţiile Europene, a declarat că „Biserica Ortodoxă este pregătită să fie prezentă la toate nivelurile, deschisă dialogului, pentru…