Părintele Necula recomandă: Una dintre cele mai frumoase cărți pentru copii pe care am văzut-o în ultimii 50 de ani

Părintele Constantin Necula a scris în Tribuna o scurtă recenzie a volumului Istorisiri din Sfintele Scripturi pentru copii și părinți (350 pg.), apărut anul trecut la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă. Clericul sibian este apreciativ faţă de apariţia editorială dedicată familiei.

„Una dintre cele mai frumoase cărți pentru copii pe care am văzut-o în ultimii…50 de ani”, a scris părintele Constantin Necula.

Plină de ilustrații frumos colorate, cartea poate fi citită personal de copii sau de părinții lor. Ilustrațiile sunt realizate în tradiția iconografică ortodoxă de Serioja Popov.

„O iconografie plină de sens și culoare însoțește textele scripturistice alese pentru ca- mici și mari- să învățăm istoria mântuirii noastre”, spune părintele.

Sunt prezentate, ca pentru suflet de copil, o serie de momente și personaje, o istorie de minuni culminând cu Învierea Domnului Hristos și apoi cu nașterea și lucrarea Bisericii. Alături de această minunată lucrare și de Mica Biblie – ultima ediție un excelent exemplu de reeditare a unei cărți – fundamentul cunoașterii textului Bibliei pentru copiii noștri a sporit, făcând posibil orice program de catehizare, nu doar al copiilor.

Părintele Constantin Necula evidenţiază şi echipa editorială care s-a ocupat de acest proiect.

„Ediția Patriarhiei Române are ca editor-coordonator pe Ion-Dragoș Vlădescu (unul dintre cei mai importanți editori din domeniul cărții religioase), redactor responsabil fiind Aurelian Marinescu”.

Prodecanul Facultăţii de Teologie din Sibiu afirmă că prin astfel de proiecte editoriale trăim bucuria cunoașterii împreună, toate generațiile.

Soluția practică a unei Românii dezorientate este cateheza intergenerațională. Punerea laolaltă a inteligențelor fiecărei generații pentru a ne înțelepți ca națiune.

Lucrarea apare în contextul Anului omagial al Pastorației părinților și copiilor în Patriarhia Română.

Poți răsfoi cartea accesând acest link.

Volumul de față poate fi poate fi achiziţionat prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Vezi și: 10 cărți pentru copii accesibile gratuit în Libraria Cărților Bisericești

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

 

Comentarii Facebook


Știri recente