OrthPhoto dedică un eveniment Ortodoxiei din România

În contextul împlinirii a 15 ani de activitate, OrthPhoto organizează în data de 22 septembrie o întâlnire dedicată Ortodoxiei din România.

Manifestarea culturală va avea loc în Centrul Cultural din apropierea catedralei Sfânta Maria Magdalena din Varşovia, imediat după Sfânta Liturghie.

Vor fi prezentate aspecte care ţin de Ortodoxia din ţara noastră, dar şi locuri de pelerinaj din România.

Alexander Wasyluk va vorbi despre proiectul OrthPhoto care cuprinde pe site-ul oficial peste 100.000 de fotografii din aproape 80 de ţări.

Vor fi expuse imagini din cadrul proiectului, iar albumele Culorile Ortodoxiei vor fi disponibile pentru achiziţionare.

Evenimentul din capitala Poloniei face parte din manifestările dedicate aniversării a 15 ani de activitate OrthPhoto.

Astfel de întâlniri tematice vor mai avea loc în perioada septembrie-octombrie şi vor fi dedicate specificului Ortodoxiei din Serbia, Albania, Muntele Athos.

La începutul lunii a fost prezentată Ortodoxia din Bulgaria şi Grecia.

OrthPhoto

Portalul ortodox de fotografie OrthPhoto a împlinit recent 15 ani de activitate.

Definit ca o comunitate online de fotografi amatori și profesioniști care doresc să împărtășească și să expună fotografii care prezintă credința creștin ortodoxă cum este ea experimentată în lume, OrthPhoto.net a fost înființat în data de 10 aprilie 2004.

În decursul timpului, Portalul OrthPhoto a colaborat cu Mitropolia Varșoviei pentru editarea unor albume de fotografie intitulate „Culorile Ortodoxiei”.

În 2013, echipa OrthPhoto a expus o serie de fotografii la Palatul Patriarhiei din București sub genericul „Culorile Ortodoxiei. Polonia”.

Expoziția a fost vizitată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Albumul „Culorile Ortodoxiei. România” a fost declarat „Cea mai bună carte ilustrată” în cadrul unei competiții adresată editurilor care a avut loc în Moscova în noiembrie 2017.

Foto credit: OrthPhoto

Comentarii Facebook


Știri recente