Patriarhul României a vizitat expoziția „Culorile Ortodoxiei. Polonia”

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a vizitat astăzi, 19 septembrie 2013, expoziția de fotografie „Culorile Ortodoxiei. Polonia”, deschisă la Palatul Patriarhiei.

Preafericirea Sa a apreciat inițiativa expozițională și a arătat necesitatea organizării de manifestări culturale care să prezinte viața Bisericii.

„Este o expoziție de o mare valoare fotografică, artistică, se remarcă foarte bine întrepătrunderea dintre lumina harului de pe fețele oamenilor și lumina și frumusețea naturii înconjurătoare. Este o constantă în această expoziție a naturii transfigurate, a creației deschise spre Împărăția lui Dumnezeu, dar și a familiarității oamenilor cu prezența lui Dumnezeu, nu numai în Biserică, ci și în afara ei, în natură, în frumoasele peisaje pe care le întâlnesc pelerinii. Putem și noi organiza mai ales pentru diaspora română un astfel de eveniment, de rememorare pentru cei care au cunoscut cândva cele mai frumoase mănăstiri ale noastre, dar și de prezentare pentru cei tineri, mai ales pentru tinerii care se nasc în străinătate și care au nevoie să cunoască, încă de mici,cele mai frumoase imagini ale mănăstirilor, bisericilor și catedralelor noastre românești”, a spus Părintele Patriarh.

Cu acest prilej, directorul Centrului de Presă BASILICA, Pr. Cons. Nicolae Dascălu a transmis din partea organizatorilor expoziției mulțumiri și recunoștință pentru binecuvântarea de a se organiza această expoziție în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei. De asemenea, ca semn de recunoștință și mulțumire, părintele Nicolae Dascălu a dăruit Patriarhului României, din partea dl Alexander Vasiliuc de la Orthpfoto, albumul Culorile Ortodoxiei. Polonia.

Asociația credincioșilor din Biserica Ortodoxă a Poloniei „OrthNet”, împreună cu Grupul Filos au organizat, la Palatul Patriarhiei, expoziția de fotografie „Culorile Ortodoxiei. Polonia”. Vernisajul a avut loc la 16 septembrie 2013, în Sala Europa Christiana a Palatului.

Proiectul OrthPhoto, înființat în 2004 este cea mai mare bază de date online de fotografie ortodoxă și cuprinde fotografii din peste 70 de țări din întreaga lume.

Comentarii Facebook


Știri recente