Orfelinatul Ortodox distrus în incendiile din Grecia va fi sprijinit de Patriarhia Ecumenică

Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a îndemnat comunitățile ortodoxe din Istanbul să contribuie la o colectă pentru sprijinirea Orfelinatului Ortodox din Neo Voutsa care a ars în incendiile izbucnite săptămâna trecută în apropiere de Atena.

Îndemnul a fost adresat de Sanctitatea Sa joi în Biserica Brâncovenească din Istanbul. După slujba închinată ocrotitoarei Bisericii, Sf. Paraschevi din Roma, Patriarhul s-a rugat pentru cei care și-au pierdut viața în tragicul incendiu.

Patriarhul Bartolomeu a recomandat, de asemenea, tuturor Eparhiilor subordonate Patriarhiei Ecumenice să acorde ajutor celor afectați, în funcție de posibilitățile lor.

Cel mai recent bilanț al incendiului din Grecia indică 91 de morți, sute de răniți și în continuare aproximativ 100 de dispăruți.

Orfelinatul Ortodox distrus în incendiile din Grecia

Orfelinatul Ortodox distrus în incendiile din Grecia este localizat în satul Neo Voutsa din Estul regiunii Attica.

Clădirea Fundației pentru copii Lyrio a fost avariată serios și din acest motiv cei 45 copii sunt momentan găzduiți în sediile instituțiilor din zonă.

Potrivit Greek Reporter, maicile care se ocupă de orfelinat au declarat că sediul este nelocuibil și periculos pentru copii. Prioritățile urgente sunt reconectarea la apă curentă și electricitate, dar și înlocuirea vehiculelor necesare transportului copiilor.

Orfelinatul Ortodox distrus în incendiile din Grecia. ©Greek Reporter

Fundația pentru copii Lyrio a fost înființată în 1969 cu scopul de a oferi adăpost, asistență medicală și educație copiilor orfani sau care se confruntă cu probleme serioase în familie.

Orfelinatul Ortodox distrus în incendiile din Grecia, descris ca fiind un model de orfelinat ortodox, funcționează cu sprijinul maicilor de la Mănăstirea Sfânta Treime situată între orașele grecești Rafina și Nea Makri (Mati).

Foto credit: Greek Reporter 

Comentarii Facebook


Știri recente