Patriarhul Ecumenic s-a rugat pentru victimele incendiilor din Grecia în Biserica românească din Istanbul

Patriarhul Ecumenic s-a rugat joi în Biserica românească din Istanbul pentru sufletele celor care și-au pierdut viața în urma celor mai grave incendii din Grecia din ultimii 10 ani.

Slujba de pomenire a avut loc la finalul Sfintei Liturghii săvârșite cu prilejul hramului Bisericii brâncovenești care aparține comunității ortodoxe românești din Istanbul și este ocrotită de Sfânta Paraschevi.

Potrivit datelor oficiale, peste 50 persoane și-au pierdut viața, iar cel puțin 150 au fost rănite ca urmare a celor mai grave incendii din Grecia din ultimii 10 ani.

În declarația oferită recent cu privire la incendiile din Grecia Patriarhul Ecumenic Bartolomeu le-a numit „o catastrofă umană și ecologică imensă” și s-a rugat ca aceasta să ia sfârșit.

„Ne rugăm să ajute Dumnezeu să se oprească această catastrofă umană și ecologică imensă, care are indubitabil consecințe nenumărate, și să întărească pe rudele victimelor, pe victime și pe cei răniți”, a spus Sanctitatea Sa.

„În același timp, împărtășim durerea locuitorilor Cretei și ai altor regiuni din Grecia încercați, la rândul lor, de incendii, exprimându-ne compasiunea profundă și sprijinul Bisericii Mame”, a adăugat Patriarhul Ecumenic.

Foto credit: captură video Patriarhia Ecumenică

Comentarii Facebook


Știri recente