Onomastica Patriarhului Teofil, celebrată la Ierusalim

Patriarhul Teofil al Ierusalimului îl cinstește ca ocrotitor spiritual pe unul dintre cei 40 de mucenici din Sevastia, celebrați conform calendarului nerevizuit, în data de 22 martie.

Acest moment aniversar a fost marcat cu anticipație, duminică, 20 martie. Patriarhul a slujit în Biserica Învierii din Ierusalim împreună cu arhierei și clerici din mai multe Biserici Ortodoxe.

Din partea Bisericii Ortodoxe Române a participat Arhimandritul Teofil Anăstăsoaie, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.

După Liturghie, a avut loc o recepție la Palatul Patriarhiei, unde au fost transmise mesaje de felicitare și oferite diverse daruri.

Arhim. Teofil Anăstăsoaie a transmis mesajul de felicitare al Patriarhului Daniel: „Au fost menționate luptele, ostenelile și slujirea pe care Patriarhul Ierusalimului le are în aceste vremuri grele”.

Arhim. Teofil Anăstăsoaie la onomastica Patriarhului Teofil al Ierusalimului. ©Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte

De asemenea, Patriarhul Daniel a transmis Patriarhului Teofil și urări cu ocazia aniversării vârstei de 70 de ani, recent împliniți, a precizat Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte.


Patriarhul României i-a conferit la finalul anului trecut Patriarhului Ierusalimului Ordinul „Sf. Cuv. Ioan Iacob de la Neamț, Noul Hozevit. Patriarhul Ierusalimului a fost prezent în 2018 la primul hram al Catedralei Naționale, precum și la manifestările desfășurate la Alba Iulia de Ziua Națională, la 100 ani de la Marea Unire.

Foto credit: Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte

Comentarii Facebook


Știri recente