O provocare pentru proiectanți și ingineri: Clopotul mare al Catedralei Naționale a fost așezat pe structura metalică

Una dintre cele mai dificile etape, o provocare pentru proiectanți și ingineri, a fost finalizată marți pe șantierul Catedralei Mântuirii Neamului (CMN): așezarea clopotului mare pe structura metalică.

Așezarea clopotului de 25 tone alături de celelalte cinci a fost pregătită în detaliu și s-au făcut calcule complexe.

„Nu pot spune că nu am avut emoții”, a declarat pentru Trinitas TV Ing. Corneliu Revencu, reprezentant Grassmayr în România. „S-a lucrat cu foarte mare atenție, la milimetru”.

„Urmează poziționarea limbii clopotului de peste 700 kilograme, apoi cele patru motoare electrice pentru balansarea clopotului”, a adăugat Ing. Corneliu Revencu.


Acest clopot va răsuna pentru prima dată în sâmbăta dinaintea sfințirii CMN, când va fi oficiată o slujbă de pomenire pentru eroii neamului.

Catedrala Mântuirii Neamului însăși are caracter de simbol național și de memorial al tuturor celor care s-au jertfit pentru libertatea, unitatea şi demnitatea poporului român și va fi ocrotită de Sfântul Apostol Andrei.

Clopotele Catedralei Naţionale au fost realizate la fabrica Grass­mayr din Innsbruck – Austria şi au o garanție de 15 ani, respectiv o viață apreciată la peste 400 ani.

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti | FOTO

Astăzi, 20 februarie 2019, în Aula Magna Teoctist Patriarhul din Palatul Patriarhiei, au  avut loc lucrările Adunării Naţionale Bisericeşti. Înainte de începerea lucrărilor membrii Adunării Naţionale Bisericeşti au participat împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, în Catedrala Patriarhală,…