Noi preoți în orașele Arhiepiscopiei Bucureștilor

La Facultatea de Teologie Ortodoxă din București a avut loc, astăzi, 24 septembrie 2012, examenul de selecționare pentru ocuparea posturilor clericale vacante din Capitală sau din celelalte municipii și orașe. La concursul prezidat de Preasfințitul Părinte Varsanufie Prahoveanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, s-au înscris nouă candidați.

„O parte dintre ei deja sunt numiți și au avut clauză la numire ca să susțină acest examen, iar o parte dintre ei sunt candidații care doresc să ocupe un post vacant. Pastorația în mediul urban este mult mai dificilă și mai complexă. Examenul urmărește evaluarea pregătirii candidaților și a experienței acumulate în cei cinci ani minim de preoție pe care trebuie să-i aibă cei care doresc să se înscrie la acest examen. S-au dat pe de o parte examene care să verifice cunoștințele lor teoretice, iar pe de altă parte capacitatea de a analiza și de a percepe un fenomen și de a găsi soluții pastorale pentru combaterea acestor fenomene. Spre exemplu, subiectul de astăzi este ‘Despre ocultism, vrăjitorie, magie’.”, a precizat pentru TRINITAS TV Arhim. Veniamin Goreanu, consilier administrativ bisericesc.

Pentru a susține acest examen, preoții trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

„Mai întâi să aibă vechimea de minim 5 ani în cler, fie pe un post de preot la țară, fie pe un post de diacon în orașele din Arhiepiacopia Bucureștilor, să aibă gradul definitiv și gradul II clerical și să aibă media la licență și pe anii de studii minim 8. Pentru promovarea examenului de selecționare candidații trebuie să obțină note mari și anume, media minim 8, 51 pentru a fi declarați admiși. S-a întâmplat și în anii trecuți ca un candidat să ia note bune, însă calculându-se media generală ei să nu promoveze examenul de selecționare”, a mai spus Arhim. Veniamin Goreanu.

Arhiepiscopia Bucureștilor organizează examenul de selecționare în vederea ocupării prin concurs a unui post clerical vacant în Capitală sau în celelalte municipii și orașe din Arhiepiscopie de două ori pe an.

Comentarii Facebook


Știri recente