Muzeul Satului: Sute de copii participă la tabăra de creaţie „Vara pe uliţă”. Înscrierile sunt încă deschise

Timp de patru săptămâni, aproximativ 500 de copii participă la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” din Capitală la tabăra de creaţie „Vara pe uliţă”.

Ajunsă la cea de-a 30-ediţie, evenimentul îşi propune ca tinerii să înveţe tainele meşteşugurilor populare de la artişti populari din întreaga ţară.

Tabăra se desfăşoară în perioada 11 iulie – 5 august şi cuprinde activităţi prin intermediul cărora copiii îşi pot petrece vacanţa de vară într-o atmosferă prietenoasă şi rustică, ce aminteşte de curtea bunicilor de la ţară, scopul programului fiind acela de a insufla celor mici dragostea pentru tradiţie şi cultură şi de a duce meşteşugurile tradiţionale mai departe, informează Agerpres.

La ceremonia de deschidere de luni, copiii înscrişi au făcut cunoştinţă cu profesorii care îi vor iniţia în tainele meşteşugurilor populare: olărit, ţesut, croit-cusut-brodat, încondeiat ouă, confecţionat păpuşi, măşti şi podoabe populare, sculptat în lemn, pictat icoane pe lemn şi pe sticlă, prelucrarea artistică a pielii, dansuri populare, modelaj în lut, confecţionat jucării din lemn, împletituri sfoară, fotografie.

„Am avut în jur de 1.000 de oameni. Mulţi copii, mulţi bunici, mulţi tătici şi mămici. După care meşterii i-au preluat, au mers la ateliere şi acum sunt în tabără şi îşi fac atelierele. În plus, în afara învăţării meşteşugurilor, vor avea pauze în care vor juca oină, vor participa la ateliere de teatru pentru copii, dans, muzică. Peste două săptămâni se vor întâlni şi cu copii de la Tabăra medievală, cu Asociaţia Lupus Dacus, care îi vor învăţa să cânte la instrumente tradiţionale vechi şi câte ceva despre cam cum se desfăşura viaţa în Evul Mediu”, a declarat pentru Agerpres managerul Muzeului Satului, Paula Popoiu.

Atelierele se adresează copiilor de la 4 ani la 18 ani. Taxa de participare este de 300 de lei/participant/săptâmână/atelier şi include şi taxa de însoţitor pentru copii cu vârsta între 4 şi 8 ani. Sunt acceptaţi 10 copii pe atelier. Cei care nu au reuşit să se înscrie, o pot face în continuare, potrivit instituţiei.

Programul atelierelor este disponibil aici.

Înscrierile au loc atât la sediul Muzeului Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”, clădirea Arhondaric, Şos. Kiseleff nr. 28, de luni până joi, între orele 10:00 şi 15:00, iar vineri între orele 10:00 şi 13:00, cât şi online, la adresa de email [email protected].

Foto credit: Facebook / Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente