Muzeul Național de Istorie a României a vernisat o expoziție despre epidemiile prin care a trecut poporul român

Muzeul Național de Istorie a României (MNIR) a vernisat expoziția „Pandemiile și epidemiile trecutului – provocări de comunicare multilingvă” în sala „Lapidarium” cu ocazia Zilei Internaționale a Limbii Materne.

Expoziția a fost organizată de Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Secretariatului General al Guvernului României, în parteneriat cu Arhivele Naționale ale României, Muzeul Național Brukenthal și Biblioteca Centrală Universitară „Lucian Blaga”.

La vernisaj au participat mai mulți reprezentanți ai instituțiilor de stat, de cultură și educație.

„În cadrul expoziției sunt prezentate în detaliu perioadele de criză sanitară de-a lungul istoriei ce au contribuit la descoperirea limbilor materne ale diferitelor comunități ca vehicule de comunicare generatoare de încredere”, se arată pe pagina de Facebook a MNIR.

Expoziția cuprinde mai multe documente cu reglementări pentru populația care suferea de o anumită boală, dar și pentru prevenirea infectării populației sănătoase. Ca un arc în timp, în cadrul expoziției poate fi analizat primul ghid de protecție în fața ciumei tipărit pe teritoriul României în anul 1530 și primele reglementări ale statului român pentru pandemia de covid-19.

„Această expoziție nu este una tristă despre cum și-au pierdut oamenii viața, ci este una optimistă despre cum au reușit oamenii, locuitorii Țării Românești și ai Moldovei să treacă peste aceste epidemii”, a declarat muzeograful Cristina Păiușan pentru Trinitas TV.

Muzeul Național de Istorie a României a anunțat că expoziția este deschisă până pe 12 martie și poate fi vizitată de miercuri până duminică între orele 09:00 și 17:00.

Foto credit: Facebook / Muzeul Național de Istorie a României

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente