Mic catehism despre pomenirea celor adormiți în Domnul

Care este semnificația slujbei stâlpilor? Se poate oficia slujba înmormântării pentru copiii morți nebotezați? Putem să ne rugăm pentru ei? Dar pentru sinucigași? Se pot săvârși parastase pentru cei vii? Dacă te frământă vreuna dintre aceste întrebări o nouă carte apărută la Editura Basilica îți vine în ajutor.

„Pomenirea celor adormiți în Domnul: Mic catehism liturgic” cuprinde explicații din diverse articole publicate de-a lungul timpului de Părintele Nicolae D. Necula și adunate în 2014 în două volume intitulate „Tradiție și înnoire în slujirea liturgică”.

„Micul catehism” este deschis cu un cuvânt al Patriarhului Daniel despre cultul celor adormiți în Domnul și consolarea îndoliaților.

„Pomenirea morților este un act de iubire pentru ei. Când ne rugăm pentru cei adormiți arătăm că îi iubim și după moarte, iar sufletul lor nemuritor simte iubirea noastră! Ei cunosc momentele când îi pomenim și simt când împărțim milostenii pentru ei. Iubirea din rugăciunea pentru cei adormiți este mai tare decât moartea și ea se arată atât prin cinstirea osemintelor lor, cât și prin modul în care îngrijim mormintele lor”, spune Patriarhul Daniel.

Lucrarea de față apare în contextul „Anului comemorativ al celor adormiți în Domnul; valoarea culturală și liturgică a cimitirelor” în Patriarhia Română.

Poţi răsfoi sau comanda cartea în Librăria Cărților Bisericești.

Lucrarea poate fi achiziționată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești – www.librariacartilorbisericesti.ro, prin comandă la [email protected], [email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook


Știri recente