Maraton de Ziua Copilului organizat de Pr. Dan Damaschin: Daruri pentru 3.000 de copii din cătunele Moldovei

De 1 iunie, peste 3.000 de copii aflaţi în grija Asociației „Glasul Vieții” și Bisericii Maternității „Cuza Vodă” din Iaşi, din cele mai dezavantajate comunități din zona Moldovei, au primit daruri din partea Părintelui Damaschin, sprijinit de voluntari şi donatori.

Copiii a 87 de familii din cătunele izolate ale Moldovei au primit acasă pizza, tort și suc.

Alte 9 comunități cu mulți copii au beneficiat, pe lângă o masă festivă, de programe care au inclus prestaţia unor artişti și activități educative.

Activităţile au fost precedate de oficierea Sfintei Liturghii, în timpul căreia copiii au primit Trupul şi Sângele Domnului Iisus Hristos.

Copiii au primit tort de ziua lor. Foto credit: Pr. Dan Damaschin

„În pofida tuturor provocărilor crizei socio-medicale, sute de voluntari și donatori s-au implicat în mod jertfelnic pentru a ajunge la cât mai mulți copii în ziua de 1 iunie”, a declarat Părintele Dan Damaschin pentru Basilica.ro.

„Ziua Internațională a Copilului de anul acesta a fost un motiv în plus pentru a îndeplini visul nostru al tuturor, ca niciun copil să nu se mai culce flămând și nicio mamă să nu mai lăcrimeze pentru că nu are cele trebuincioase pentru copilul nenăscut și născut”, a mai precizat clericul.

Copii în mijlocul unor activităţi culturale. Foto credit: Pr. Dan Damaschin

Părintele Dan Damaschin

Este preot la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași şi este cunoscut pentru acţiunile sale în plan social-filantropic.

Împreună cu voluntarii asociaţiei „Glasul Vieţii”, preotul are grijă de câteva mii de copii din judeţele Moldovei. Le oferă periodic haine, rechizite şi alimente.

Citeşte şi:

Foto credit: Pr. Dan Damaschin


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente