Când eforturile dau roade: „Copiii Părintelui Dan Damaschin” obţin performanţe şcolare

Părintele Damaschin a anunţat că tinerii care au primit burse prin eforturile sale au obţinut performanţe şcolare.

„Din cei vreo 74 de bursieri intrați din toamnă în cele două internate și prin celelalte locații (nici unul n-a făcut Covid de la stat în aceleași săli de meditații) avem la capăt de semestru 1 sub 7, 6 sub 8, 23 sub 9 și 32 sub… 10”.

„Ies mai puțini, așa-i? Stați, că mai au doctorașii și artiștuții câteva examene și mai apoi facem socoteală totală (semestrială). Să vă mai spun că mai toți bursierii noștri pleacă de pe notele 4-5 când vin la noi?”, a scris clericul pe Facebook.

El a explicat cui i se datorează succesul în plan şcolar al copiilor bursieri de care se îngrijeşte.

„Iar de vă întrebați care-i treaba cu minunea asta, luați în calcul zecile de voluntari puși pe meditații la sânge, kilometrii de cabluri pe care le-am tot tras în ultimele luni, sutele de laptopuri, tablete și telefoane, camioanele de bunătățuri descărcate prin bucătării și frigidere și, da, miile de ore cu urechea în telefon, alături milioanele de mesaje care trebuiesc date la timp celor ce iubesc copiii și cărora le pasă cu adevărat de viitorul acestui neam”.

„Concluzia zilei? Obrazul și creierul fin cu multă dragoste și osteneală se obțin! Cinste vouă, copii! Mulțumim, dragi donatori!”.

Părintele Damaschin Dan este preot la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă” Iași şi este cunoscut pentru acţiunile sale în plan social-filantropic.

Împreună cu voluntarii asociaţiei „Glasul Vieţii”, preotul are grijă de câteva mii de copii din judeţele Moldovei. Le oferă periodic haine, rechizite şi alimente.

Foto credit: arhivă Facebook / Dan Damaschin


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente