8 Martie: Părintele Dan Damaschin pornește de la zero „VERONICA” – Centrul medico-social pentru Mame

Siglă și banner avem, clădire am găsit, mai avem nevoie de „puțin” sprijin și treaba-i ca și făcută, scrie ironic și încrezător în ajutorul oamenilor de bine Părintele Dan Damaschin.

„A îngăduit Dumnezeu ca astăzi, de ziua oficială a doamnelor și domnișoarelor, (mame și viitoare mame, precum și mame spirituale – c-așa am fost învățați odată) să punem început bun unui proiect copleșitor prin complexitatea, inovația și resursele necesare”, anunță clericul pe Facebook.

Mișcat de situația Veronicăi, mama cu cinci copii care a trecut la cele veșnice în data de 26 februarie, Pr. Dan Damaschin a hotărât să pună bazele unui centru socio-medical al Asociației „Glasul Vieții”.

Centrul va fi dedicat în mod special mamelor. Acolo, „indiferent dacă mama are sau nu bani ori asigurare, să beneficieze, și ea și copilul de toate investigațiile și tratamentele necesare”, își dorește părintele.

„Chiar dacă suntem depășiți din toate punctele de vedere, suntem încredințați că dragostea și spiritul de sacrificiu de care dau dovadă mamele, cu mila Domnului de Sus, ne vor inspira și ajuta să ridicăm și să finalizăm un astfel de proiect”.

„Avem nevoie de «VERONICA» pentru ca toate mamele lipsite de asigurări sau sprijin financiar să fie tratate  ca adevărate eroine, mai ales atunci când șubrezite tocmai de jertfa maternității, trebuie  ajutate să-și crească pruncii”.

„«VERONICA» nu va fi doar o policlinică cu cabinete din toate specialitățile, ci va fi un loc unde credința și  demnitatea fiecărei mame va fi pusă mai presus decât cultura și starea ei socială”.

De ce „VERONICA”?

„Dacă nu ați ajuns deja la Google, Veronica este, mai întâi de toate, femeia bolnavă de scurgere de sânge, care numai atingându-se cu credință de haina Domnului Iisus Hristos a dobândit vindecare”, explică Pr. Dan Damaschin.

„Iar în traducere, fie că vorbim de latină – Chipul cel Adevărat, fie că vorbim de greacă – omul credincios ce biruie răul, VERONICA ne duce obligatoriu în fața Domnului Iisus Hristos, Doctorul sufletelor și al trupurilor noastre, Dătătorul de sănătate și mântuire”.


Pentru donații

Banca Transilvania
RO64BTRLRONCRT00W8759401 (RON)
RO49BTRLEURCRT00W8759401 (EURO)
RO89BTRLUSDCRT00W8759401 (USD)
Cod Swift: BTRLRO 22

Paypal: [email protected]
MoneyGram, Western Union, RIA: Damaschin Ana

Foto credit: Dan Damaschin / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente