Mănăstirea Antim: IPS Ioan de Rustavi a oficiat Sfânta Liturghie

În Duminica a 19-a după Rusalii, 2 octombrie 2016, Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolit de Rustavi (Patriarhia Georgiei), a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea Antim din Bucureşti, împreună cu Înaltpreasfinţitul Părinte Ephrem, Arhiepiscop de Bolnisi (Patriarhia Georgiei), preoţi şi diaconi.

Înaltpreasfinţia Sa a rostit şi un cuvânt credincioşilor prezenţi:

Atunci când Mântuitorul rosteşte «Fericirile» ca nişte trepte spre desăvârşire, el începe cu «Sărăcia duhului» şi prin aceasta se înţelege şi conştientizarea propriei stări de păcătoşenie, de limitare, astfel ajungând şi la iubirea celorlalţi. Evanghelia de astăzi mărturiseşte despre această scară a treptelor duhovniceşti pe care ne-a oferit-o ca exemplu Mântuitorul Iisus Hristos în Predica de pe munte. Lumea nu înţelege această înălţime a spiritualităţii creştine, pentru că lumea îşi justifică propriile păcate. Să vă dăruiască Dumnezeu să urcaţi pe această scară a fericirilor şi să ajungeţi cu bine în Împărăţia lui Dumnezeu, a transmis ierarhul.

Delegaţia care a participat la evenimentele dedicate împlinirii a 300 ani de la martiriul Sf. Antim ivireanul se va întoarce astăzi în Patriarhia Georgiei.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente