‘Kyrie eleison’. Mii de persoane în rugăciune la Sydney pentru a opri legea care dezincriminează avortul

Mii de persoane au protestat pașnic marți seară la Sydney într-o ultimă încercare de a opri proiectul de lege care dezincriminează avortul în statul australian Noul Wales de Sud (NSW).

Arhiepiscopul grec Macarie al Australiei a fost prezent la proteste alături de credincioșii ortodocși împreună cu numeroși clerici.

La un moment dat, aclamațiile adresate parlamentului NSW au încetat și toți cei prezenți au început să intoneze cântarea ‘Kyrie eleison’ (corespondentul în greacă pentru „Doamne miluiește”).

”Este reintrodusă pedeapsa cu moartea

Arhiepiscopul Macarie s-a adresat mulțimii pașnice alături de o serie de politicieni de stat și federali în fața Parlamentului NSW.

Ierarhul a subliniat că „nicio lege nu ar trebui să înlăture dreptul copilului la viață, cu atât mai puțin să îl înlăture într-un mod atât de barbar” și că potrivit învățăturii creștine viața începe din momentul conceperii.

Arhiepiscopul grec a semnalat că potrivit noii legi propuse, avortul poate fi comis din orice motiv, pentru orice prunc de până la 5 luni și jumătate de sarcină, chiar și în cazul în care părinții au o fată și și-au dorit un băiat.

„Noul Wales de Sud a abolit pedeapsa cu moartea pentru ucidere în 1955; Acum, este reintrodusă”, a declarat ierarhul potrivit Neo Kosmos.


Parlamentul statului australian Noul Wales de Sud a primit o petiție semnată de peste 77.000 de persoane. Semnatarii solicită parlamentarilor să voteze împotriva proiectului de lege care dezincriminează avortul.

Foto credit: Nick Bourdaniotis / Arhiepiscopia Ortodoxă Greacă a Australiei

Comentarii Facebook


Știri recente