Izvorul de la Mănăstirea Izbuc a țâșnit din nou la suprafață de sărbătoarea Sfintei Parascheva

Părinții de la Mănăstirea Izbuc au anunțat luni pe Facebook că izvorul cu ape tămăduitoare din incinta acesteia a reapărut la suprafață de sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

„Ziua de cinstire a Sfintei Cuvioase Parascheva cea mult folositoare a fost o zi binecuvântată pentru obștea Mănăstirii Izbuc, dar și pentru pelerinii veniți la sfintele slujbe”, au scris părinții mănăstirii.

Biserica mănăstirii, sfințită de Părintele Patriarh Daniel în urmă cu exact o lună. Foto: Facebook / Mănăstirea Izbuc

„Izvorul Maicii Domnului a început să-și reverse apa sfințitoare, mângâiere pentru cei credincioși, împovărați și suferinzi care au dorit să o cinstească pe Sfânta Cuvioasă Parascheva la Sfânta Mănăstire. Preacuvioasă Maică Parascheva, roagă-te lui Hristos Dumnezeu pentru noi!”, au adăugat ei.

Printre credincioșii care s-au închinat de Sfânta Parascheva în noua biserică a mănăstirii, sfințită luna trecută de Părintele Patriarh Daniel, a fost și Tanti Lenuța din Chinteni, „bunica” din videoclipurile vlogger-ului Mircea Bravo.

Arhim. Mihail Tărău, starețul Mănăstirii Izbuc și exarhul mănăstirilor din Episcopia Oradiei, și Tanti Lenuța Moldovan din Chinteni, de sărbătoarea Sf. Parascheva la Mănăstirea Izbuc. Foto: Facebook / Mănăstirea Izbuc

Numele mănăstirii vine de la izvorul unic în Europa, declarat monument al naturii încă dinainte de anul 1989. Acesta izbucnește la suprafață doar la anumite intervale: uneori doar pentru câteva zile, alteori timp de luni sau chiar ani.

Izvorul de la Mănăstirea Izbuc. Foto: Facebook / Mănăstirea Izbuc

Anul trecut, izvorul a țâșnit la suprafață de sărbătoarea Sf. Ilie, 20 iulie 2019, iar anul acesta în ziua de vineri a primei săptămâni din Postul Mare, 6 martie 2020.

Apa izvorului are puteri vindecătoare, mărturie stând numeroasele declarații lăsate de pelerini în Cartea de Aur a Mănăstirii.

Vezi și:

Foto credit: Mănăstirea Izbuc


Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente