Istanbul | Eveniment cultural organizat în Parohia Sf. Mc. Paraskevi

În Parohia românească Sf. Mc. Paraskevi din Istanbul a fost prezent duminica trecută ansamblul Doina Oltului, ne-a transmis Pr. paroh Marcel Vlad.

Ansamblul a concertat în contextul împlinirii a 325 ani de la refacerea bisericii, pe cheltuiala Sfântului Martir Voievod Constantin Brâncoveanu.

Maestrul Ion Crețeanu, rapsod popular și director al ansamblului, a susținut un recital în biserică, dintre piesele interpretate remarcându-se Balada Sfinților Brâncoveni.

Totodată, a fost săvârșită în 18 iunie 2017 și slujba de pomenire pentru poetul național Mihai Eminescu de la a cărui trecere la cele veșnice au trecut 128 de ani.

După Sfânta Liturghie, Ansamblul Doina Oltului a oferit un spectacol în trapeza bisericii pentru comunitatea românilor din Istanbul.

Atmosfera de cânt, joc și voie bună a fost întreținută de interpreții de muzică populară Ion Crețeanu, Maria Ghinea și Neta Soare, precum și de orchestra și dansatorii renumitului ansamblu.

La acest moment au fost prezenți directorul ICR Istanbul, Nadia Tunsu, și reprezentanții Consulatului General al României la Istanbul.

Evenimentul organizat de Comunitatea Ortodoxă românească din Istanbul împreună cu ICR Istanbul dorește să contribuie la promovarea folclorului național în rândurile publicului autohton, dar și apropierea de comunitatea românească din Istanbul.

A doua zi, 19 iunie 2017, dansatorii au evoluat la Centrul Cultural Mustafa Saffet din districtul Atașehir, Istanbul.

Comentarii Facebook


Știri recente