IPS Pimen în Marginea: Credința crește prin faptele bune și prin har, la care se adaugă nevoințele noastre duhovnicești

„Credința crește prin faptele cele bune și prin harul lui Dumnezeu, la care se adaugă nevoințele noastre duhovnicești”, a spus IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, duminică în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitatea suceveană Marginea, potrivit doxologia.ro.

„Dumnezeu ne dă harul Său mântuitor, iar noi trebuie să ne nevoim. Cât și cum să ne nevoim? Un sfânt părinte al Bisericii noastre, Sfântul Ioan Scărarul, a scris o carte numită Scara, arătând 30 de trepte ale virtuții, pe care omul trebuie să le urce treptat”, a spus ierarhul.

Înaltpreasfinția Sa a amintit că scara raiului este reprezentată în chip simbolic la Mănăstirea Sucevița.

„La Mănăstirea Sucevița se arată în chip simbolic această scară, pe care urcă nevoitorii, iar diavolii vin și îi trag jos. Unii reușesc și cad, alții continuă să urce. Spune Sfântul Ioan Scărarul: «Ai căzut? Ridică-te!» și mare bucurie se face în Cer pentru un păcătos care se întoarce la Dumnezeu”.

IPS Pimen a subliniat totodată că „Biserica a rânduit în Duminica a patra din Post să fie cinstit Sfântul Ioan Scărarul, cu învățătura sa, ca să ne dea mai mult curaj, să ne ostenim duhovnicește, cu post, rugăciune și fapte de milostenie, ca să dobândim bucuria mântuirii”.

„Viața creștină este o viață cu lupte duhovnicești, cu ridicări și căderi sufletești, însă nu trebuie să deznădăjduim, ci trebuie să ne găsească ceasul morții în pocăință, în mustrarea de cuget că am greșit, și spovediți pentru a lua iertare și dezlegare de păcate”, a încheiat chiriarhul.

Din soborul slujitor au făcut parte Pr. Petru Lupăștean, protoiereul Protopopiatului Rădăuți, și Pr. Nicolae Mihalescu, parohul bisericii.

În comuna Marginea există trei biserici ortodoxe şi un schit de maici. Biserica „Sfinții Arhangheli” este cel mai vechi locaș de cult din comunitate.

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente