În imagini: A treia zi a Conferinței Internaționale de Muzicologie s-a încheiat cu Paraclisul Maicii Domnului

Peste 140 de specialiști din 19 țări participă în perioada 2-6 septembrie la Conferința Internațională de Muzicologie organizată de Universitatea Națională de Muzică București în Parteneriat cu Patriarhia Română. 

După sesiuni de comunicări și mese rotunde la Universitatea de Muzică pe tema „Osmoze muzicale şi culturale în Balcani”, a treia zi a lucrărilor s-a încheiat cu rugăciuni de seară la Mănăstirea Antim.

Paraclisul Maicii Domnului a fost oficiat de clericii așezământului monahal, răspunsurile la strană fiind oferite de psalții Mănăstirii Antim și de Corul Psalmodia.

Ierom. Antipa Burghelea binecuvintează credincioșii prezenți la slujba Paraclisului Maicii Domnului. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

Participanții la slujba Paraclisului au avut ocazia să aducă cinstire unor fragmente din moaștele Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia aflate în Patrimoniul Mănăstirii.

Racla cu moaștele Sf. 40 de Mucenici din Sevastia. ©Basilica.ro / Mircea Florescu
Specialiști în muzicologie se roagă la Mănăstirea Antim la finalul lucrărilor din a treia zi a Conferinței Internaționale de Muzicologie. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

La slujba de miercuri seară au fost prezenți și numeroși copii.

Copii la slujba Paraclisului Maicii Domnului în Biserica Mănăstirii Antim. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

O parte dintre tineri au cântat la strană alături de psalți.

Copil la strană, alături de corul Mănăstirii Antim. ©Basilica.ro / Mircea Florescu

Joi, tot în cadrul Conferinței Internaționale de Muzicologie, Corul Psalmodia va concerta la Universitatea de Muzică din București, începând cu ora 19:30.

Lucrările conferinței se vor încheia vineri.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente