În Grecia va avea loc în premieră un simpozion dedicat interpretelor de muzică psaltică

Centrul de conferinţe Thessalia din Volos va găzdui în perioada 22 – 24 noiembrie 2019 un simpozion dedicat interpretelor de muzică psaltică şi un festival consacrat grupurilor psaltice feminine.

Cele două evenimente se află sub patronajul Sfintei Cecilia (22 noiembrie), declarată ocrotitoare a muzicii şi artelor, se menţionează pe site-ul Academiei pentru studii teologice din Volos.

Simpozionul va cuprinde şedinţe de lucru, dezbateri pe teme legate de muzica psaltică, workshop-uri, concerte, dar şi vizite la diferite obiective religioase locale.

În cadrul festivalului sunt aşteptate să participe grupuri psaltice formate din minim 10 interprete.

Evenimentele oferă oportunitatea femeilor care stăpânesc arta muzicii bizantine să se întâlnească şi să discute aspecte legate de cântarea psaltică, precizează organizatorii.

Simpozionul şi festivalul sunt organizate de Academia pentru studii teologice din Volos, Mitropolia de Demetria şi grupul psaltic feminin „Adousai”.

Mitropolitul Ignatie de Demetria va deschide lucrările simpozionului în data de 22 noiembrie şi va prezida liturghia de încheiere a evenimentului în catedrala din Volos.

Foto credit: Maria Tsikalaki/Vitarte.mus.auth.gr

Comentarii Facebook


Știri recente