ICR Stockholm găzduieşte „Chipul satului românesc”, expoziţie foto Basilica.ro

Institutul Cultural Român din Stockholm va găzdui în perioada 3 octombrie – 13 decembrie 2019 expoziţia „Chipul satului românesc”, un proiect al Agenției de Știri „Basilica” care reunește lucrările a 14 fotografi pasionați de tradițiile și valorile românești regăsite în zonele rurale ale țării noastre.

„Expoziția își propune să contribuie la evidențierea actualității satului românesc, ca spațiu în care s-au format și păstrat de-a lungul timpului, multe dintre valorile spirituale, culturale și identitare ale românilor. Aceste valori spirituale, culturale și identitare ale neamului românesc vor fi evidențiate în portretele selectate de echipa Agenției de știri Basilica”, se menţionează pe site-ul ICR.

În cadrul vernisajului, Aurelian Iftimiu, directorul Agenției de știri a Patriarhiei Române, va prezenta publicului conceptul și lucrările expoziției.

Cele 26 de imagini selectate aparţin următorilor fotografi: Andreea Acatrinei, Cezar Gabriel Popescu, Daniel Ghindea, Daniel Mandache, Daniel Mandache, Gina Buliga, Ionuț Tanciu, Mădălina Ursu,Mihnea Păduraru, Mioara Chipăruș, Mircea Florescu, Mirela Drăghiță, Raluca Ene, Silviu-Florin Salomia, Sorin Onișor.

Evenimentul face parte din manifestările culturale organizate de Episcopia Europei de Nord, în perioada 3-5 octombrie, cu prilejul anului omagial şi comemorativ 2019.

Chipul satului românesc

Expoziţia „Chipul satului Românesc” a fost prezentată pentru prima dată la Palatul Patriarhiei în perioada 27 februarie – 09 martie 2019.

Vernisajul a cuprins peste 50 de fotografii realizate de fotoreporterii Basilica.ro și de alți 12 fotografi pasionați de satul românesc.

Patriarhul României a vizitat expoziția chiar la deschiderea din 27 februarie împreună cu episcopii vicari Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul.

Preafericirea Sa a binecuvântat și susținut proiectul și chiar le-a oferit câteva recomandări fotografilor pasionați de satul românesc.

Expoziţia a ajuns în SUA

Mai multe imagini din cadrul expoziţiei „Chipul satului românesc” au fost expuse în luna iunie în Parohia românească „Sfânta Treime” din Troy, Michigan.

Expoziția a fost organizată prin Mitropolia celor două Americi în contextul hramului parohiei din Troy și urmează să fie prezentată și în alte comunități românești din SUA.

Vezi mai multe imagini de la vernisajul de la Patriarhie în galeria foto!

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente