Agenţia de ştiri Basilica prezintă „Chipul satului românesc” în Suedia

Expoziţia foto „Chipul satului românesc” va fi vernisată săptămâna viitoare la sediul Institutului Cultural Român din Stockholm şi în oraşul Jönköping.

Vernisajul de la ICR va avea loc joi, 3 octombrie, de la ora 18:00, iar deschiderea oficială a expoziţiei în foaierul casei de cultură din Jönköping se va desfăşura sâmbătă, începând cu ora 15:30.

Expoziţia, proiect al Agenţiei de ştiri Basilica, reunește lucrările a 14 fotografi pasionați de tradițiile și valorile românești regăsite în zonele rurale ale țării noastre.

Evenimentul face parte din manifestările culturale organizate de Episcopia Europei de Nord, în perioada 3-5 octombrie, cu prilejul anului omagial şi comemorativ 2019.

Vineri, 4 octombrie, în biserica Parohiei Ortodoxe Române din Jönköping, începând cu ora 18.30, se vor desfășura lucrările Simpozionului Internațional „Biserica Ortodoxă și comorile satului românesc: credință, limbă, tradiții”.

Manifestările continuă sâmbătă, 5 octombrie, cu liturghia arhierească prilejuită de hramul parohiei din Jönköping. Slujba va fi oficiată de la ora 10:00 de un sobor de arhierei, preoți și diaconi români, sârbi și suedezi.

După deschiderea expoziţiei „chipul Satului Românesc”, cei prezenți vor lua parte la o serie de lansări de carte, mini-recitaluri de muzică clasică, folclorică și la concertul maestrului Grigorie Leșe.

Chipul satului românesc

Expoziţia „Chipul satului Românesc” a fost prezentată pentru prima dată la Palatul Patriarhiei în perioada 27 februarie – 09 martie 2019.

Vernisajul a cuprins peste 50 de fotografii realizate de fotoreporterii Basilica.ro și de alți 12 fotografi pasionați de satul românesc.

Patriarhul României a vizitat expoziția chiar la deschiderea din 27 februarie împreună cu episcopii vicari Varlaam Ploieșteanul și Timotei Prahoveanul.

Preafericirea Sa a binecuvântat și susținut proiectul și chiar le-a oferit câteva recomandări fotografilor pasionați de satul românesc.

Expoziţia a ajuns în SUA

Mai multe imagini din cadrul expoziţiei „Chipul satului românesc” au fost expuse în luna iunie în Parohia românească „Sfânta Treime” din Troy, Michigan.

Expoziția a fost organizată prin Mitropolia celor două Americi în contextul hramului parohiei din Troy și urmează să fie prezentată și în alte comunități românești din SUA.

Vezi mai multe imagini de la vernisajul de la Patriarhie în galeria foto!

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente