Hramul celei mai vechi mănăstiri din Arhiepiscopia Bucureștilor

Biserica Ortodoxă prăznuiește mâine, 21 noiembrie, Intrarea Maicii Domnului în Biserică. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel va participa la Sfânta Liturghie oficiată în biserica Mănăstirii Snagov cu ocazia hramului, informează Trinitas TV.

Mănăstirea Snagov din județul Ilfov, cea mai veche mănăstire din Arhiepiscopia Bucureștilor, își va sărbători hramul. Preafericitul Părinte Daniel în cuvântul ținut astăzi cu prilejul sfințirii pasarelei pietonale care leagă mănăstirea de comuna Snagov le-a vorbit credincioșilor despre bogata istorie a așezării monastice.

În 2008, cu prilejul a 600 de ani de la atestarea documentară a Mănăstirii Snagov, Mănăstirea a primit încă două hramuri: Sfântul Voievod Neagoe Basarab, ctitorul mănăstirii, și Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, pentru un timp stareț al așezământului, cel care a tipărit aici 15 cărți bisericești în română, slavonă, greacă și arabă.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…