Grădina Ateneul Sfântului Pantelimon

Copiii și tinerii din grupa de cateheză a Parohiei „Sfântul Mucenic Pantelimon” – Foișorul de Foc din Capitală au de miercuri, 10 iulie 2013, un nou spațiu în care își pot desfășura activitățile. În cadrul Zilei porților deschise la Casa parohială „Pr. Gh. Popescu-Colibași”, a fost inaugurată oficial Grădina „Ateneul Sfântului Pantelimon”, informează Ziarul Lumina.

Inaugurarea a avut loc în prezența mai multor credincioși din parohie, precum și a copiilor și tinerilor care vor fi beneficiarii principali ai acestui spațiu. Momentul a fost deschis prin săvârșirea Paraclisului Maicii Domnului de către părintele Bogdan Teleanu, slujitor al Bisericii „Sfântul Pantelimon” – Foișorul de Foc, care a susținut, cu acest prilej, și cateheza pentru adulți „Faptele iubirii milostive – pregătire pentru învierea de obște” în cadrul programului „Hristos împărtășit adulților”.

Tot în cadrul programului de inaugurare a fost vizionată pe un ecran special amenajat și s-a discutat cu ajutorul unei fișe auxiliare proiecția piesei de teatru religios din arhiva parohiei intitulată „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon, Doctorul Fără de Arginți” – 2009, o producție Radio TRINITAS realizată cu ajutorul trupei parohiale de teatru „Ateneul Sfântului Pantelimon”.

Grădina „Ateneul Sfântului Pantelimon” va oferi un cadru adecvat dezvoltării activității de catehizare prin mijloace moderne, mai apropiate de preocupările culturale ale copiilor. „Scopul amenajării acestui spațiu este de a crea posibilitatea intensificării activității de catehizare a tinerilor din parohie, în special prin organizarea unor ateliere de artă teatrală religioasă și tabere de pictură bisericească. Acest scop este sugerat din însăși denumirea acestui spațiu drept Grădina «Ateneul Sfântului Pantelimon». Precizăm că, în ciuda etimologiei sale neclare, cuvântul «ateneu» (gr. tekne – artă, tehnică) sugerează înțelepciunea sau inteligența practică a artizanilor, abilitatea și ingeniozitatea lor de a lucra manual. De altfel, însuși Platon afirma că «tekne» este un tip de cunoaștere ce poate fi predată altora. De altfel, inaugurarea Grădinii «Ateneul Sfântului Pantelimon» coincide cu țelul principal al programului cu același nume atât de necesar vieții parohiale românești contemporane, și anume atingerea maturității întru credință nu prin constrângere, ci prin împărtășirea bucuriei întâlnirii creștine în spații publice deschise”, a declarat părintele Bogdan Teleanu.

Comentarii Facebook


Știri recente