Filantropie în ajun de sărbători la Roman

 

Fundația „Episcop Melchisedec” Roman a oferit alimente, haine, jucării, cărți și alte bunuri celor 132 de beneficiari de la Centrul de zi pentru copii și Cantina socială din cadrul acestei instituții, precum și familiilor acestora. Acțiunea s-a desfășurat vineri, 29 aprilie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

 ”Dorința noastră este de a reuși, măcar în parte, să punem pe masa celor nevoiași cele necesare pentru ziua de Paști, așa cum este în datina neamului românesc. În această zi au fost ajutate 5 familii, cu mari lipsuri financiare, care au primit pachete în valoare de 400 de lei fiecare”, a precizat domnul Constantin Aurelian Alexa, directorul fundației.

Fundația a ajutat în prag de sărbători cinci familii cu probleme financiare.

„ Fiecare dintre cele cinci familii asistate reprezintă o prioritate pentru fundație, aceasta încercând să asigure un minim necesar întâmpinării sărbătorilor pascale. Familia Dicu este o familie alcătuită din 5 membri, dintre care 3 copii: Monalisa, ȋn clasa I, Ramon Petruț, în vârstă de 4 ani şi Eliza Ioana de 3 luni. Situația locativă, dar şi cea financiară, este una deficitară. Bazându-se doar pe alocațiile copiilor, părinții se descurcă extrem de greu, atât ȋn creşterea copiilor, cât şi ȋn hrănirea şi igiena acestora” a subliniat pr. Valentin Băltoi, de la Biroul de Comunicare al Eparhiei.

***

Fundația „Episcop Melchisedec” Roman desfășoară, cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, activități cultural-filantropice ce au darul de a aduce speranță în sufletele celor aflați în grele încercări materiale și spirituale, împlinind astfel testamentul marelui ierarh romașcan, ctitor al acestei instituții,  Melchisedec Ștefănescu.

Comentarii Facebook


Știri recente