Festivitatea de absolvire a cursurilor de licenţă la Facultatea de Teologia Ortodoxă băimăreană

Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul, Arhiereu-vicar al Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, a participat, marţi, 24 mai 2016, de la ora 11:00, în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare, la festivitatea de terminare a facultăţii, pentru studenţii Departamentului de Teologie Ortodoxă a Centrului Universitar Nord din Baia Mare din cadrul Universităţii Tehnice din Cluj-Napoca.

Festivitatea a început în prezenţa Preasfinţitului Iustin Sigheteanul, cu săvârşirea slujbei de Te Deum de către Părintele Adrian Gh. Paul, prodecan şi coordonatorul Departamentului. La acest eveniment au mai fost prezenţi: conf. univ. dr. Ştefan Pomian, coordonatorul Departamentului de Teologiei, Părintele Dorinel Dani, conf. univ. dr. Mircea Farcaş, decanul Facultăţii de Litere, Părintele Vasile Augustin, vicar eparhial administrativ şi fost cadru didactic al Universităţii, Părintele Cristian Ştefan, consilier eparhial cultural şi fost cadru didactic al Universităţii, preoţi, teologi şi alte cadre universitare.

Secţiile Departamentului de Teologie care au participat la festivitate au fost: Teologie Pastorală, Teologie Asistenţă Socială şi Secţia „Teologie creştină şi spiritualitate europeană” – Masterat.

În încheierea evenimentului, Preasfinţitul Părinte Iustin Sigheteanul a rostit un cuvânt de învăţătură în care a subliniat importanţa Bisericii – instituţie divino-umană a cărei activitate este  neîntreruptă de peste 2000 de ani şi importanţa învăţământului teologic ortodox din cadrul Centrului Universitar – Nord. Preasfinţia Sa i-a încadrat pe studenţii absolvenţi în categoria celor 70 de ucenici ai Mântuitorului şi i-a îndemnat să iasă la mărturisire.

„Să devenim creştini de atitudine, să ne apărăm valorile creştine!”, i-a îndemnat Preasfinţia Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente