Episcopii Ortodocși din SUA își propun intensificarea cooperării între jurisdicții

Episcopii Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii își propun o unitate spirituală, o comunicare și cooperare mai strânsă între parohiile diferitelor jurisdicții situate în aceleași zone geografice.

Episcopii ortodocși canonici din SUA s-au întrunit săptămâna aceasta la Cleveland, Ohio, pentru a noua întâlnire anuală, sub președinția Arhiepiscopului grec Dimitrie.

În cadrul ședinței de lucru de miercuri, 3 octombrie 2018, ierarhii ortodocși au discutat modalitățile de sprijinire a cooperării interjurisdicționale a parohiilor la nivel local.

Potrivit site-ului oficial al Adunării, ierarhii au făcut următoarea declarație:

Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din Statele Unite ale Americii se angajează să încurajeze unitatea spirituală, comunicarea și cooperarea între parohiile diferitelor jurisdicții situate în aceleași zone geografice.

Activitatea frățiilor clericale locale este o parte esențială a acestui proces de obținere a unei mai mari unități.

În special, Adunarea încurajează toate parohiile să se implice în evenimente liturgice comune, în activități educaționale și în misiuni de cateheză, cu binecuvântările corespunzătoare ale ierarhilor.

Tot miercuri, episcopii ortodocși din SUA au evaluat realizările și provocările Adunării din primii nouă ani de existență și au început identificarea unor obiective și priorități specifice pentru viitorul apropiat.

Ierarhii și-au reafirmat angajamentul față de misiunea Adunării și dorința de a revigora activitatea ei.

Reprezentantul Bisericii Ortodoxe Române în această instituție este Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae, Mitropolitul Ortodox Român al celor două Americi.

Foto: D. Panagos / Adunarea Episcopilor Ortodocși Canonici din SUA

Comentarii Facebook


Știri recente