Episcopia Covasnei donează 10 tone de cartofi pentru romii afectaţi de incendiul din Miercurea Ciuc

Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei donează Primăriei Miercurea Ciuc zece tone de cartofi pentru romii cazaţi în sala de sport din municipiu, care au fost afectaţi de incendiul care le-a distrus locuinţele, în luna ianuarie.

Preasfinţitul Părinte Andrei a declarat pentru Agerpres că este un gest de solidaritate interetnică şi interconfesională pentru că „suntem atleţi ai lui Dumnezeu” şi trebuie să sărim în ajutorul aproapelui.

„Din punct de vedere sufletesc, ne-a durut pe toţi ce s-a întâmplat. Pentru că, aşa cum spune Sfânta Scriptură, să nu fie fuga voastră iarna. În miezul iernii, a doua zi de Bobotează, şi-au luat drumul pribegiei şi au rămas doar cu hainele de pe ei”, a spus ierarhul.

„Ne doare, pentru că sunt chip şi asemănarea lui Dumnezeu, sunt fraţii noştri din municipiul în care trăim. Sărim în ajutor, împreună cu celelalte culte, să fim iubitori de aproape şi, în acelaşi timp, iubitori de Dumnezeu. Că, dacă pe Dumnezeu, pe care nu-l vezi, îl iubeşti, cum să nu-ţi iubeşti aproapele?”.

În data de 7 ianuarie, peste 20 de case de lemn au ars, parţial sau în totalitate, în incendiul care a cuprins locuinţele comunităţii de romi din cartierul Şumuleu al municipiului Miercurea Ciuc.

Aproximativ 260 de persoane afectate au fost în sala de sport a oraşului. Între timp, peste o jumătate au revenit în comunitate.

Episcopia a mai donat pentru sinistraţii din Miercurea Ciuc îmbrăcăminte, apă minerală, produse lactate şi a fost asigurată masa caldă, pentru o zi, pentru 300 de persoane, prin Protopopiatul Ortodox din Miercurea Ciuc, cu sprijinul preoţilor.

Episcopia Ortodoxă a Covasnei şi Harghitei derulează mai multe proiecte destinate categoriilor defavorizate şi, timp de mai mulţi ani, a asigurat masa caldă pentru zeci de elevi romi din Topliţa, în cadrul unui proiect de prevenire a abandonului şcolar.

Foto credit: WeRadio

Comentarii Facebook


Știri recente