Editura Basilica: „Așezămintele românești de la Ierusalim, Iordan și Ierihon. Trecut și prezent”

Lucrarea „Așezămintele românești de la Ierusalim, Iordan și Ierihon. Trecut și prezent” semnată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, a apărut recent la Editura Basilica a Patriarhiei Române.

În prologul cărții, Părintele Prof. Constantin Pătuleanu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din București scrie că „deși domnitorii români au contribuit substanțial la întreținerea creștinilor ortodocși din Țara Sfântă, ei nu s-au gândit la edificarea unor așezăminte românești”.

„Primele inițiative, în sensul acesta, s-au conturat începând abia cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea, iar deplina lor realizare s-a înfăptuit în veacul al XX-lea” a relatat părintele profesor.

Volumul cuprinde informații istorice despre strădania Bisericii Ortodoxe Române de a înființa la Locurile Sfinte un așezământ românesc.

În capitolele următoare Episcopul Timotei Prahoveanul prezintă informații despre fiecare în parte dintre cele trei așezăminte: cel de la Ierusalim, cel de la Ierihon, și schitul „Sfântul Ioan Botezătorul” de la Iordan.

Preasfinția Sa a rezervat câteva capitole viețuitorilor români din Țara Sfântă și delegaților patriarhali în Palestina, superiori ai așezămintelor românești din Țara Sfântă.

De asemenea, lucrarea aduce în lumină fotografii și documente de arhivă care privesc toate cele trei așezăminte de la Locurile Sfinte.

Lucrarea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente
13 ani de Mitropolie

În imagini: 13 ani de Mitropolie celebrați liturgic la Cluj

Opt ierarhi au celebrat liturgic de Buna Vestire aniversarea a 13 ani de la înființarea Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, devenită ulterior Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului. Împreună cu Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și…