Ecaterina Dima, mai aproape de trezirea completă: Și-a amintit o rugăciune și numele celor dragi

„Ecaterina este din ce în ce mai aproape de trezirea completă”, a transmis tatăl ei, Părintele Nicolae Dima, de la o clinică de lângă Dresda, Germania. Anunțul a fost făcut duminică de Părintele Vasile Ioana, pe pagina sa de Facebook.

Adolescenta în vârstă de 12 ani rostește cuvinte simple, știe cine sunt și cum îi cheamă pe părinții ei și își amintește cum îi cheamă pe cei trei preoți de la Biserica „Sf. Nicolae Dintr-o Zi”, unde slujește tatăl ei.

„Am spus împreună Îngerașul, iar ea își amintea și rostea versuri întregi ale rugăciunii. Ecaterina este conștientă doar în reprize, doarme mult, dar este bine, slava Bunului Dumnezeu! Multe sunt ședințele de terapie sunt dureroase, vorbim de durere fizică, iar Ecaterina le suportă cu greu”, a mai transmis tatăl fetei.

Părinții au plecat împreună cu ea, pentru a-i oferi tot sprijinul necesar.

„O încurajăm, o ținem în brațe mult, îi spunem mereu că ne impresionează prin curajul ei. De multe ori nu vrea să fie ajutată, ci se încăpățânează să facă o anumită mișcare prin propriile forțe. Și încearcă până reușește. O recunoaștem, așa este ea întotdeauna.”

Banii pentru primele trei luni de recuperare s-au strâns printr-o campanie de sfârșitul anului trecut, care a inclus și un concert caritabil susținut de Grupul psaltic Tronos, în organizarea Asociației Studenților Teologi Ortodocși (ASTO) din Universitatea din București.

Drumul spre recuperarea completă este însă lung și dificil, deoarece creierul fetei trebuie să reînvețe să facă totul de la zero, după ce căile neuronale au fost afectate de extracția unui chist benign format chiar în mijlocul creierului și care a fost aproape de a-i opri toate funcțiile din organism.

Numeroase persoane publice și asociații și-au reunit eforturile pentru a strânge fonduri în continuare.

Costurile recuperării sunt între 1000-1200 Euro pe zi. Necesarul pentru recuperare se ridică la peste 200.000 de euro.

Numărul pentru donații de 2 Euro prin SMS este valabil doar până în 14 februarie 2023. Foto: Asociația „Salvează o inimă”

Cei care vor să salveze o viață au la dispoziție o mare diversitate de metode pentru a dona, de la sume mici la sume mai mari, care pot fi deduse din impozitul pe profit al firmelor.

Donează

Transfer bancar în conturile familiei

RO23INGB0000999913157577 (Lei)
RO20INGB0000999911593506 (Euro)
Banca: INGB CENTRALA
Cod SWIFT/BIC: INGBROBU
Titular conturi: Nicolae Dima

Transfer bancar în conturile Asociației „Salvează o inimă”

RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX (Lei)
RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001 (Euro)
RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001 (USD)
Banca Transilvania Botoșani
Cod SWIFT: BTRLRO22
Cod BIC: BTRL
Titular: Asociația „SALVEAZĂ O INIMĂ”
Detalii plată: Ecaterina Dima

Sponsorizări

2 Euro prin SMS
(numai până în 14 februarie 2023)

  • Trimite textul ECATERINA la 8832

Online cu card / Revolut / Bitcoin / PayPal

Vezi și:

Sursa foto: Arhiva familiei, via Asociația „Salvează o inimă”

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente

În imagini: Dies Academicus 2022-2023

La Facultatea de Teologie Ortodoxă „Justinian Patriarhul” a avut loc evenimentul „Dies Academicus”, luni, 30 ianuarie. În prima parte a programului Pr. Prof. univ. emerit dr. Ștefan Buchiu a susținut prelegerea „Actualitatea contribuției teologice a…