Duminica a 5-a după Paști la Biserica „Domnița Bălașa” – Paraclis patriarhal

În Duminica a 5-a după Paști, numită și a Samarinencei, la Biserica Domnița Bălașa – Paraclis Patriarhal din Capitală, Sfânta Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul, Episcop-vicar patriarhal.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfinția Sa a explicat credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie contextul istoric al apariției samaritenilor și disensiunile apărute între acest popor și iudei.

Preasfințitul Părinte Ieronim Sinaitul a mai arătat că nu se întâmpla în mod obișnuit, la acea vreme, ca un bărbat să vorbească cu o femeie în public, mai ales ca un bărbat iudeu să vorbească cu o femeie samarineancă.

Mântuitorul a vrut să îndrepte și acest lucru și a arătat că există deplină egalitate. Precum cei ce cred în Dumnezeu și se integrează în Biserică sunt întreolaltă frați și surori, tot așa bărbatul și femeia înaintea lui Dumnezeu ca și creaturi sunt egali. Totodată, îndreptând răul, Iisus Hristos arată că Evanghelia Sa se adresează nu numai iudeilor și samarinenilor, ci tuturor neamurilor pământului, a explica Preasfinția Sa.

Comentarii Facebook


Știri recente