Dialoguri duhovnicești în Postul Mare

În perioada Postului Mare și în contextul Anului omagial al Tainei Sfântului Maslu și al îngrijirii bolnavilor, credincioșii din Capitală sunt așteptați la Biserica Parohiei „Sfânta Vineri Nouă” la o serie de dialoguri duhovnicești. Întâlnirile se desfășoară sub genericul „Suferință și vindecare”.

„Am invitat slujitori ai Sfintelor Altare și persoane cu experiență deosebită în domeniile artistic și medical. Sunt întâlniri de suflet între aceste personalități și credincioșii parohiei noastre și nu numai, deoarece sunt așteptați și alți participanți. Ne-am dori ca cei prezenți să înțeleagă care este atitudinea creștinului în fața suferinței pe care Dumnezeu nu o voiește în viața noastră, după cuvântul Sfântului Isaac Sirul. De asemenea, dorim să înțeleagă care sunt mijloacele terapeutice pe care Biserica ni le pune la dispoziție pentru vindecarea sufletelor și a trupurilor noastre „, a declarat pentru TRINITAS TV Părintele Diacon George Jambore de la Parohia „Sfânta Vineri Nouă” din București.

Întâlnirile au loc în fiecare zi de joi a Postului Mare, după slujba Vecerniei.

„Am avut deja o primă întâlnire cu Părintele Marian Sava de la Spitalul Universitar de Urgență din București. Joia aceasta la ora 17:00 avem a doua întrunire cu Părintele Profesor Ștefan Buchiu, Decanul Facultății de Teologie Justinian Patriarhul din București, care va răspunde întrebărilor participanților despre Taina Sfintei Împărtășanii. Tema întâlnirii se intitulează Înnoirea vieții prin Taina Sfintei Împărtășanii„, a mai explicat Părintele Diacon George Jambore.

Adresa Bisericii „Sfânta Vineri Nouă” este Bulevardul Nicolae Titulescu, nr. 159, sector 1, lângă Pasajul Basarab.

Comentarii Facebook


Știri recente