Denia celor 12 Evanghelii la Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea

La Catedrala Arhiepiscopală din Râmnicu-Vâlcea, slujba Deniei celor 12 Evanghelii, a fost săvârşită de Înaltpreasfinţitul Părinte Varsanufie, Arhiepiscopul Râmnicului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Înaltpreasfinția Sa  a citit pericopele evanghelice, care alcătuiesc un tablou complet al suferinţelor Mântuitorului Hristos, culminând cu Răstignirea şi moartea Sa pe Cruce.

„Conform sinaxarului, în această zi se prăznuiesc sfintele, mântuitoarele şi înfricoşătoarele Pătimiri ale Domnului şi Dumnezeului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos: scuipările, lovirile peste faţă, palmele, insultele, batjocurile, haina de porfiră, trestia, buretele, oţetul, piroanele, suliţa şi înainte de toate Crucea şi moartea, pe care le-a primit de bunăvoie pentru noi. Se mai face încă pomenire de mărturisirea mântuitoare făcută pe cruce de tâlharul recunoscător, care a fost răstignit împreună cu El”, subliniază reprezentanţii Biroului de Presă al Eparhiei.

În timpul Antifonului al XV-lea, Înaltpreasfinţia Sa a scos din Sfântul Altar şi a aşezat în mijlocul bisericii Sfânta Cruce, căreia s-au închinat toţi credincioşii.

Comentarii Facebook


Știri recente