„Dar pentru copii” | A fost sfințită a doua casă construită de Pro Vita Iași pentru familiile numeroase

Joi, de sărbătoarea Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor, Arhimandritul Nicodim Petre, consilier la Sectorul de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor și delegat al Părintelui Mitropolit Teofan, a sfințit cea de a doua casă construită de Pro Vita Iași pentru una din familiile numeroase din eparhie.

Mariana și Constantin Baciu din Tufeștii de Sus, comuna Scânteia, județul Iași, au 10 copii în viață și unul în ceruri.

Tatăl lucrează în construcții, începându-și ziua de muncă la 04:30 dimineața. Mama a declarat că au primit toți copiii ca daruri de la Dumnezeu.

„Mie niciodată nu mi s-a părut că sunt mulți copii. N-am avut timp să mă gândesc că e greu”, a afirmat Mariana Baciu. „Dumnezeu mi i-a dat. Eu știam toate metodele prin care aș fi putut să nu îi fac, dar nu am vrut să apelez la ele. Am făcut 11 copii cu conștiința faptului că e greu, dar știind că Dumnezeu le rânduiește pe toate.”

Pro Vita Iași i-a ajutat să construiască o baie și o bucătărie, să schimbe acoperișul și să finiseze casa în care locuiau.

Au fost schimbate ușile și ferestrele, a fost făcută o fântână și o fosă septică și s-a realizat racordarea la apă. Lucrările au costat 56.120 lei, sumă strânsă cu ajutorul celor care au donat pe platforma Darpentrucopii.ro.

Joi, la sfințirea casei familiei Baciu, Arhim. Nicodim Petre (dreapta sus) a fost delegatul IPS Teofan, Arhiepiscopul Iașilor și Mitropolitul Modovei și Bucovinei. Foto credit: Darpentrucopii.ro

Casa a fost utilată cu mobilier de baie și bucătărie, mașină de spălat, boiler pe lemne și aragaz.

La sfințire au mai participat Părintele Radu Brînză, coordonatorul Departamentului Pro Vita, Părintele Dragoș Bălinișteanu, coordonatorul proiectului „Dar pentru copii” și Părintele Dorel Pavăl, parohul din Tufeștii de Sus.

Este a doua casă finalizată din proiectul „Dar pentru copii”. Prima a fost sfințită marți și a fost construită pentru familia Radu și Andreea Pătrașcu din Dumești, județul Iași. Aceștia au șapte copii.

Donațiile pentru familia Pătrașcu de pe platforma „Dar pentru copii” au însumat 21.500 lei. Cu acești bani s-au realizat izolarea casei, finisajele exterioare, tencuiala decorativă și cerdacul de la intrare.

Familia Pătrașcu la sfințirea de marți. Foto credit: Darpentrucopii.ro

Familia Pătrașcu a mai primit în dar 10 metri cubi de lemn de foc, o văcuță, care asigură laptele necesar pentru copii, și o ladă frigorifică.

„Ajutorul acordat familiilor numeroase este un gest de încurajare… Prin proiectele Departamentului Pro Vita dorim să le transmitem că nu sunt singuri și că nașterea copiilor vine cu binecuvântările de la Dumnezeu”, a spus marți la Dumești Părintele Radu Brînză.

Sfântul Stelian este ocrotitorul programului pentru familii numeroase al Departamentului Pro Vita al Arhiepiscopiei Iașilor. Departamentul sprijină aproximativ 200 de familii care au peste șapte copii, din județele Iași, Botoșani și Neamț.

Proiectul „Dar pentru copii” continuă cu strângerea de fonduri pentru casa familiei Petru și Daniela Vornicu din Feredeni, comuna Deleni, județul Iași. Familia Vornicu are șapte copii.

Donează pentru casa familiei Vornicu

Direct de pe card: Prin platforma Dar pentru copii
Prin transfer bancar:
RO 08 CECE IS1030RON1014342 (Lei)
RO 68 CECE IS10C1EUR1103231 (Euro)
Cod Swift: CECERO
Banca: CEC Bank, sucursala Iași
Titular: Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Pro Vita

Foto credit: Facebook / Dar pentru copii

Comentarii Facebook


Știri recente