Arhiepiscopia Iaşilor: Trei familii au o viaţă mai bună mulţumită proiectului eparhial „Dar pentru copii”

De patru luni, Departamentul Pro Vita din cadrul Sectorului de Misiune al Arhiepiscopiei Iașilor derulează proiectul eparhial „Dar pentru copii”, informează Doxologia.

Scopul proiectului este acela de a le oferi o viaţă mai bună copiilor din familiile numeroase. Campania a debutat cu un grup ţintă de 27 de copii, din trei familii distincte, pentru care se depun eforturi de îmbunătăţire a condiţiilor în care locuiesc, se joacă și învață.

Din cei 50.000 lei strânşi până acum de la peste 160 de donatori, familia Pătrașcu a primit 10 metri cubi de lemn de foc pentru a le asigura copiilor căldură în perioada rece şi va fi ajutată să-și izoleze casa.

Familia Baciu a fost sprijinită să-şi construiască o baie și o bucătărie şi urmează schimbarea acoperişului. De asemenea, va primi sprijin şi pentru realizarea unei fântâni, a unei fose septice și a instalațiilor aferente.

În ceea ce priveşte familia Vornicu, eforturile sunt concentrate în direcţia ridicării unei case noi, întrucât părinții și cei șapte copii locuiesc într-o singură cameră.

„Este un proiect frumos, dar și greu pentru că depinde de cât de mult înțelegem fiecare că ajutorul nostru este esențial pentru viitorul acestor copii”, a declarat Pr. Dragoș Bălinișteanu, coordonatorul proiectului „Dar pentru copii”.

Persoanele care doresc să contribuie la acest proiect, o pot face donând prin intermediul site-ului www.darpentrucopii.ro.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente