Dar pentru copii | Pro Vita Iași izolează casa familiei Pătrașcu. Cei 10 copii au primit și o văcuță

Familia Pătrașcu a primit toți copiii trimiși în dar de Dumnezeu. După ce departamentul Pro Vita Iași al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei a mediatizat povestea lor și a decis să le dăruiască lemne de foc și să le izoleze casa, o femeie din Botoșani le-a oferit și o vacă de lapte.

Doamna Valentina, din județul Botoșani, s-a hotărât să le doneze vaca, pentru ca celor mici să nu le lipsească un aliment de bază pentru dezvoltarea lor: laptele. Domnul Radu, alt om săritor, din județul Iași, a asigurat transportul văcuței.

„Deși animalul a fost adus la destinație în jurul orei unu noaptea, toți copiii au așteptat nerăbdători momentul, iar atunci când mașina a ajuns în fața casei fețele lor zâmbitoare s-au ivit rând pe rând deasupra gardului”, aflăm de pe pagina de Facebook Dar pentru copii, înființată de Pro Vita Iași.

Mama copiilor spune că a fost mereu inventivă în bucătărie, iar Dumnezeu i-a ajutat să nu sufere de foame.

Cum se spune în popor:

„Fiecare copil vine cu o pâine la subsuoară.”

Așa au venit fiecare: Robert, Andrei, Iulian, Ștefania, Marta, Simona, Rareș, Pavel, Anastasia și pruncul care, la momentul filmării de mai sus, era încă în burtica mamei.

Pro Vita Iași, departament din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, continuă să strângă fonduri pentru izolarea termică a casei familiei Pătrașcu și acoperirea cerdacului.

Departamentul susține, prin programul Sfântul Stelian, aproximativ 200 de familii care au peste 7 copii, în județele Iași, Botoșani și Neamț. De curând, a creat platforma Dar pentru copii, cu scopul de a prezenta poveștile și lecțiile de viață oferite de familiile numeroase și de a ajuta copiii acestora să-și împlinească visele.

Cum puteți dona pentru casa familiei Pătrașcu:

Direct de pe card, pe site-ul https://darpentrucopii.ro/givedoxo/donate?pid=19
Prin transfer bancar în conturile:
LEI: RO 08 CECE IS1030RON1014342, CEC Bank, sucursala Iași
EURO: RO 68 CECE IS10C1EUR1103231
Cod Swift: CECERO
Banca: CEC Bank, sucursala Iași
Titular: Mitropolia Moldovei și Bucovinei – Pro Vita

Comentarii Facebook


Știri recente