Cum văd „Binele comun al Bisericii” Arhiepiscopii Ieronim și Hrisostom

„Binele comun al Bisericii” a fost tema întâlnirii Arhiepiscopului Ieronim al Atenei cu Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului care a avut loc marți, 21 mai 2019.

Preafericitul Părinte Ieronim l-a primit la Palatul Arhiepiscopal din Atena pe Primatul Bisericii din Cipru și i-a urat ședere „bună, creativă și benefică”.

Preafericitul Părinte Hrisostom l-a informat pe Arhiepiscopul Ieronim despre discuțiile purtate cu Patriarhii Irineu al Serbiei și Neofit al Bulgariei pe problema Ucrainei.

Preafericirea Sa a adăugat că toate discuțiile purtate în seria de întâlniri inițiată au avut în prim-plan Biserica.

„Vom face tot posibilul pentru o desfășurare a lucrurilor care va aduce beneficii tuturor, dar mai ales Bisericii. Sper că vom sluji Bisericii cu toată puterea noastră în așa fel încât să prevenim o schismă”, a spus ierarhul potrivit Romfea News.

„Curaj, credință și optimism” a recomandat Arhiepiscopul Ciprului pentru a face față problemelor din Biserică.

Preafericirea Sa a recunoscut că nu este ușor, însă „când cineva are credință puternică, își ia crucea sa și cere harul lui Dumnezeu. Trebuie să-și facă lucrarea, pentru că Fondatorului Bisericii, lui Hristos, Mântuitorul tuturor, îi pasă mai mult decât oricui”.

Arhiepiscopul Ieronim a aprobat spusele Primatului din Cipru și a spus că îngrijorările lui sunt relevante.

„Depinde de noi toți, din poziția în care ne aflăm, să privim situația cu responsabilitate, să nu urmărim interese personale, ci să luptăm pentru binele comun al Bisericii și, în mod special pentru unitatea Ei”, a spus Preafericitul Părinte Ieronim.

Foto credit: Romfea News

Comentarii Facebook


Știri recente