Arhiepiscopul Ciprului în Serbia – prima vizită dintr-o serie de întrevederi interortodoxe

În urma întâlnirii din aprilie a Întâistătătorilor Bisericilor Ortodoxe din Orientul Mijlociu, Arhiepiscopul Hrisostom al Ciprului a inițiat o serie de întrevederi cu conducători de Biserici locale referitoare la mai multe probleme de ordin interortodox, inclusiv tema Ucrainei.

Arhiepiscopul Ciprului s-a întâlnit vineri, 17 mai 2019, la Belgrad cu Patriarhul Irineu și cu ierarhi din Sinodul Serbiei.

Potrivit Romfea, aceștia au avut „discuții frățești cordiale” pe mai multe teme.

PF Hrisostom al Ciprului discutând cu PF Irineu și cu ierarhi sârbi. ©Patriarhia Serbiei

Conform unui anunț al Arhiepiscopiei Ciprului, Preafericitul Părinte Hrisostom se va întâlni în zilele următoare cu Patriarhul Bulgariei și cu Arhiepiscopul Atenei.

La întrunirea din aprilie, Arhiepiscopul Ciprului i-a primit la sediul din Nicosia pe Patriarhii Teodor al Alexandriei, Ioan al Antiohiei și Teofil al Ierusalimului.

Printre temele discutate atunci s-au numărat diferendul dintre Patriarhiile Ierusalimului și Antiohiei pe subiectul jurisdicției în Qatar, oferirea tomosului de autocefalie Bisericii Ortodoxe din Ucraina de către Patriarhia Ecumenică a Constantinopolului și răpirea celor doi mitropoliți de Alep.

Vezi mai multe detalii în Declarația comună semnată de cei patru Întâistătători.

Foto credit: Patriarhia Serbiei

Comentarii Facebook


Știri recente