Concert Filomelos și lansare de CD la Bacău: Muzica psaltică de la Mica la Marea Unire

Grupul psaltic Filomelos lansează duminică un CD în cadrul evenimentului intitulat „Muzica psaltică de la Mica la Marea Unire”.

Evenimentul va avea loc în 21 octombrie 2018 începând cu ora 09:00 la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Bacău și va cuprinde Sfânta Liturghie și concertul de lansare a discului audio „Cântări psaltice românești compuse între 1859-1918”.

Participanții interesați de muzica psaltică vor putea obține gratuit CD-ul lansat.

Proiectul cultural își propune să aducă la lumină, în anul Centenarului Marii Uniri, cântări psaltice compuse (sau traduse) în răstimpul celor două Uniri (1859-1918).

Evidențierea acestor piese prin lansarea discului audio „Cântări psaltice românești compuse între 1859-1918” reprezintă o modalitate de prețuire a efortului acelor timpuri când contextul social-politic nu era unul foarte favorabil valorizării muzicii psaltice, notează Filomelos pe pagina oficială de Facebook.

Proiectul „Muzica psaltică de la Mica la Marea Unire” este inițiat de Asociația Culturală „Filomelos” cu sprijinul și finanțarea Consiliului Județean Bacău, având ca susținători direcți Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” din Onești, Protoieria Moinești, dar și Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și Protoieria Onești.

Vezi și: Filomelos, de 10 ani misionar prin cântare bizantină. Singurul grup psaltic din România format din tineri fără studii teologice, la moment aniversar

Foto: arhiva Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente