Clerici din Protopopiatul Niculițel au participat la un curs de prevenție a traficului de persoane

Clerici din Protopopiatul Niculițel au participat marți la o sesiune de instruire cu privire la fenomenul traficului de persoane. Ei au învățat să identifice potențialele victimele, mai ales în contextul crizei refugiaților din Ucraina, și cum să disemineze informații pentru a preveni fenomenul.

Activitățile de instruire au fost susținute de specialiștii Centrului Regional Constanța al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) și ai Inspectoratului General de Imigrări – Serviciul Județean Tulcea.

Scopul acțiunii a fost prevenirea traficului de persoane în rândul tinerilor prin îmbunătățirea cunoștințelor participanților cu privire la acest fenomen.

Clericii au învățat:

  • cum să identifice victimele potențiale ale traficului – profilul lor psihologic;
  • riscurile asociate traficului de persoane;
  • cum să disemineze informații în rândul cetățenilor ucraineni care intră în România, pentru prevenirea traficului de persoane în contextul crizei refugiaților.

Discuțiile au vizat și măsurile de protecție și incluziune pe termen mediu și lung pentru refugiații ucraineni ce aleg sa rămână în Romania.

Activitatea a avut loc în cadrul campaniei de informare „Uniți, oferim libertate! Exploatarea asuprește suflete și distruge destine”, care se desfășoară printr-un parteneriat între Patriarhia Română și Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane.

Pe raza Protopopiatului Niculițel se află și punctul de trecere a frontierei de la Isaccea, pe unde se refugiază în România persoane din Ucraina, în special femei și copii.

Vezi și:

Foto credit: Facebook / CR Constanta Anitp

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente