Cerc misionar în Parohia Gurahonț

Preoții din cadrul Cercului pastoral-misionar Gurahonț, Protopopiatul Sebiș, Arhiepiscopia Aradului, coordonat, din încredințarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei, de preotul Crăciun-Dorel Moț, s-au întrunit în duminica a V-a după Rusalii în biserica cu hramul „Buna Vestire” din Parohia Gurahonț, informează Ziarul Lumina, Ediția de Banat.

Soborul preoților prezenți a săvârșit Sfânta Taină a Maslului, la care au participat credincioși din Gurahonț și parohiile învecinate. În partea a doua a întrunirii, în contextul anului omagial dedicat Sfinților Împărați Constantin și Elena, preotul Tuțu Petcuț, de la Parohia Secaș, a susținut prelegerea „Sfinții Împărați Constantin și Elena și locurile sfinte”, evidențiind că de numele Sfântului Împărat Constantin cel Mare și mai ales de cel al mamei sale Sfânta Elena sunt legate cele dintâi pelerinaje la Locurile Sfinte, unde împărăteasa Elena a pus temelie mai multor biserici creștine. Iar în cadrul temei cu caracter pastoral-misionar cei prezenți au dezbătut subiectul „Preoția lucrătoare prin iubire”, subliniindu-se și argumentându-se biblic Taina Preoției și evidențiind faptul că preoții în Biserica Mântuitorului Iisus Hristos au misiunea de a propovădui și de a transpune în viață iubirea mântuitoare, lucrătoare în fapte bune.

Au urmat discuții și au fost aduse completări de către ceilalți preoți, subliniindu-se importanța care trebuie dată misiunii preoțești și disciplinei în ce privește săvârșirea Sfintelor Taine și a slujbelor în biserică. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească, la finalul întâlnirii, preotul paroh Crăciun-Dorel Moț mulțumind tuturor pentru participare.

Comentarii Facebook


Știri recente

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sf. Nectarie” al Arhiepiscopiei Bucureştilor a organizat o sesiune de comunicări științifice

Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” din cadrul Fundației „Bucuria ajutorului” a Arhiepiscopiei Bucureștilor a organizat sâmbătă o sesiune de comunicări științifice, cuprinsă în proiectul „Academia de Îngriji Paliative”, informează Ziarul Lumina. Evenimentul a avut…