Cel mai mare portal ortodox de fotografie împlinește 15 ani

Portalul ortodox de fotografie OrthPhoto a împlinit miercuri 15 ani de activitate.

Definit ca o comunitate online de fotografi amatori și profesioniști care doresc să împărtășească și să expună fotografii care prezintă credința creștin ortodoxă cum este ea experimentată în lume, OrthPhoto.net a fost înființat în data de 10 aprilie 2004.

Serviciul online de fotografii ortodoxe este disponibil în 10 limbi: română, engleză, franceză, bulgară, greacă, poloneză, rusă, sârbă, ucraineană și albaneză.

Potrivit statisticilor prezentate pe site, până în prezent au fost încărcate 97.909 fotografii din lumea ortodoxă de către 5.531 de fotografi.

În categoria România au fost încărcate 10653 de imagini.

Cu ocazia aniversării, echipa editorială OrthPhoto a anunțat că va implementa mai multe proiecte la nivel panortodox, primul dintre ele fiind o expoziție aniversară.

În decursul timpului, Portalul OrthPhoto a colaborat cu Mitropolia Varșoviei pentru editarea unor albume de fotografie intitulate „Culorile Ortodoxiei”.

În 2013, echipa OrthPhoto a expus o serie de fotografii la Palatul Patriarhiei din București sub genericul „Culorile Ortodoxiei. Polonia”.

Expoziția a fost vizitată de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Albumul „Culorile Ortodoxiei. România” a fost declarat „Cea mai bună carte ilustrată” în cadrul unei competiții adresată editurilor care a avut loc în Moscova în noiembrie 2017.

Foto: OrthPhoto / Facebook

Comentarii Facebook


Știri recente